Recept van week 20
14 mei 2014Aspergeflap
Benodigheden voor 10 stuks:
1 pakje bladerdeeg
paneermeel
bakpapier
10 A asperges
50 gram gekookte magere ham
fijn gesnipperde selderijblaadjes
Geraspte pittige kaas
Schil de asperges en snijd ze in stukjes. Kook ze even in warme groenteboullion beetgaar, direct uit laten lekken en af laten koelen.
Snij de ham in stukjes en schep deze met de selderij en de kaas door de koude asperge. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
Laaat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg hierop het aspergemengsel[vermijd hierbij overtollig vocht]. Vouw het bladerdeeg in een driehoek dicht, zorg dat het mengsel niet tussen de vouwnaad komt, dit voorkomt uitbakken. Druk de flap goed aan, maak de bovenkant een beetje vochtig en druk deze zijde in het paneermeel.
Bak ze midden in een voorverwarmde oven van 180 gr in ongeveer 15 min af.
Smakelijk eten!
< Terug naar receptenoverzicht