Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Recept van de week: week 17


25 april 2015

Aspergeroomsoep met garnalen

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 kg witte asperges, 2 stengels selderij, 1 blokje kippenbouillon, paprikapoeder, 2 theelepels gemalen komijn, 4 theelepels sesamzaadjes, 1,5 dl room, 125 g grijze garnalen, 40 g boter, zout en peper.

Bereiding

  • Was de selderij en snijd hem fijn. Schil de asperges en verwijder de harde onderkant. Houd de kopjes apart en snijd deze in tweeën.
  • Snijd de aspergestengels in schijfjes. Los het bouillonblokje op in één liter kokend water.
  • Verwarm de boter en bak de stukjes selderij en het komijnzaad hierin op een zacht vuurtje gedurende vijf minuten. Voeg er hierna de bouillon, de aspergeschijfjes, een beetje peper en een beetje zout aan toe.
  • Breng het mengsel aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat het een half uur zachtjes koken.
  • Roer na een half uur de soep eens goed door en breng deze opnieuw aan de kook. Voeg er de room, het paprikapoeder en de halve aspergekopjes aan toe en kook deze in vijf minuten gaar.
  • Bak de sesamzaadjes heel even lichtbruin in een anti-aanbakpan. Leg ze hierna even op een keukenpapiertje.
  • Verdeel de garnalen over diepe borden, overgiet ze met de hete aspergeroomsoep en werk af met de sesamzaadjes.

Eet smakelijk!



< Terug naar receptenoverzicht