Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Recept van de week: week 22


29 mei 2015

Zalmfilet met asperges uit de oven

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 dik stuk zalmfilet van 600 g, sap en rasp van 1 sinaasappel, 500 g witte asperges, 1 bosuitje (in dunne ringetjes), 1 kleine rode ui (heel fijngesnipperd), 1 eetlepel verse dille (fijngeknipt), versgemalen zwarte peper, 2 theelepels grof zeezout, 50 g boter (gesmolten)

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen.
  • Schil de asperges op een plank met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.
  • Breng de asperges met koud water aan de kook. (5 min laten koken).
  • Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.

Bereiding

  • Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal.
  • Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover.
  • Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges.
  • Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier.
  • Schuif de schaal in de oven. Schakel de oven in op 180 °C en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.

Eet smakelijk!



< Terug naar receptenoverzicht