Recept van de week: week 22
29 mei 2015Zalmfilet met asperges uit de oven
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 dik stuk zalmfilet van 600 g, sap en rasp van 1 sinaasappel, 500 g witte asperges, 1 bosuitje (in dunne ringetjes), 1 kleine rode ui (heel fijngesnipperd), 1 eetlepel verse dille (fijngeknipt), versgemalen zwarte peper, 2 theelepels grof zeezout, 50 g boter (gesmolten)
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen.
- Schil de asperges op een plank met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.
- Breng de asperges met koud water aan de kook. (5 min laten koken).
- Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
Bereiding
- Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal.
- Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover.
- Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges.
- Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier.
- Schuif de schaal in de oven. Schakel de oven in op 180 °C en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.
Eet smakelijk!
< Terug naar receptenoverzicht