Recept van de week: week 24
15 juni 2015Asperges anders
Het recept van deze week is samengesteld door Cous Cous & Zo en verenigt een oer-Hollands product met de Marokkaanse keuken.
Asperges met kip in heldere tofoe-bouillon
Ingrediënten
Kipgehaktballetjes (10 stuks)
- 250g kippengehakt
- 2 el fijngehakt citroengras
- 2 blaadjes djeroek poeroet (limoenblad)
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember, geschild en in kleine stukken gesneden
- 1 tl kurkuma, gemalen
- 1 tl korianderzaad, gemalen
- 2 el fijngehakt korianderblad
- 10 groene asperges
Bouillon
- 1 ui, fijngehakt
- 1 tl kurkuma, gemalen
- 2 struikjes citroengras, doorgesneden en geknoopt
- 2 blaadjes djeroek poeroet (limoenblad)
- 2 wortels, in kleine blokjes gesneden
- 1 tofoe, in kleine blokjes
- 10 groene asperges, kleingesneden
- 1 grote el vissaus
- 1,5 l kippenbouillon
- zonnebloemolie
Bereiding
- Maak een pasta van de knoflook, gember, citroengras, djeroek poeroet, kurkuma, komijn, korianderzaad en verse koriander door deze met een beetje olie in een blender fijn te malen.
- Meng deze marinade goed met het kippengehakt en maak er ongeveer 10 mooie balletjes van.
- Snijd de asperges en steek in elke bal een asperge, de rest van de asperges kan bewaard worden voor in de bouillon.
- Bak de ui met de kruiden en specerijen in een soeppan glazig.
- Voeg de bouillon toe en laat even opkoken.
- Voeg de wortel- en tofoeblokjes toe en laat het geheel 5 minuten koken.
- Laat de kipballetjes voorzichtig in de bouillon zakken zonder dat ze elkaar raken.
- Laat ze 5 minuten langzaam garen, draai de balletjes af en toe even om.
- Doe de asperges en de vissaus bij de bouillon en roer het geheel voorzichtig door.
- Haal de kipballetjes uit de bouillon.
- Serveer in kommetjes of mooie glazen met in elk kommetje of glas een beetje soep, tofoe, wortel, asperge en een kipballetje.
Eet smakelijk!
< Terug naar receptenoverzicht