Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Recept van de week: week 24


15 juni 2015

Asperges anders

Het recept van deze week is samengesteld door Cous Cous & Zo en verenigt een oer-Hollands product met de Marokkaanse keuken.

Asperges met kip in heldere tofoe-bouillon

Ingrediënten

Kipgehaktballetjes (10 stuks)

  • 250g kippengehakt
  • 2 el fijngehakt citroengras
  • 2 blaadjes djeroek poeroet (limoenblad)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember, geschild en in kleine stukken gesneden
  • 1 tl kurkuma, gemalen
  • 1 tl korianderzaad, gemalen
  • 2 el fijngehakt korianderblad
  • 10 groene asperges

Bouillon

  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 tl kurkuma, gemalen
  • 2 struikjes citroengras, doorgesneden en geknoopt
  • 2 blaadjes djeroek poeroet (limoenblad)
  • 2 wortels, in kleine blokjes gesneden
  • 1 tofoe, in kleine blokjes
  • 10 groene asperges, kleingesneden
  • 1 grote el vissaus
  • 1,5 l kippenbouillon
  • zonnebloemolie

Bereiding

  1. Maak een pasta van de knoflook, gember, citroengras, djeroek poeroet, kurkuma, komijn, korianderzaad en verse koriander door deze met een beetje olie in een blender fijn te malen.
  2. Meng deze marinade goed met het kippengehakt en maak er ongeveer 10 mooie balletjes van.
  3. Snijd de asperges en steek in elke bal een asperge, de rest van de asperges kan bewaard worden voor in de bouillon.
  4. Bak de ui met de kruiden en specerijen in een soeppan glazig.
  5. Voeg de bouillon toe en laat even opkoken.
  6. Voeg de wortel- en tofoeblokjes toe en laat het geheel 5 minuten koken.
  7. Laat de kipballetjes voorzichtig in de bouillon zakken zonder dat ze elkaar raken.
  8. Laat ze 5 minuten langzaam garen, draai de balletjes af en toe even om.
  9. Doe de asperges en de vissaus bij de bouillon en roer het geheel voorzichtig door.
  10. Haal de kipballetjes uit de bouillon.
  11. Serveer in kommetjes of mooie glazen met in elk kommetje of glas een beetje soep, tofoe, wortel, asperge en een kipballetje.

Eet smakelijk!



< Terug naar receptenoverzicht