Recept van de week: Week 20
18 mei 2016
< Terug naar receptenoverzicht
Zalmfilet met asperges uit de oven
Nu het aspergeseizoen weer volop op gang is gekomen kunt u vanaf nu weer iedere week een recept van de week vinden op onze website. Vandaag de eerste van dit seizoen: Zalmfilet met asperges uit de oven.
Ingrediënten
- 1 dik stuk zalmfilet van 600 g
- sap en rasp van 1 sinaasappel
- 500 g witte asperges
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes
- 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd
- 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt
- versgemalen zwarte peper
- 2 theelepels grof zeezout
- 50 g boter, gesmolten
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen.
- Schil de asperges op een plank met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Draai de asperges steeds een slag. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.
- Breng de asperges met koud water aan de kook. (5 min laten koken)
- Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
Bereiding
- Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal.
- Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover.
- Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges.
- Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier.
- Schuif de schaal in de oven. Schakel de oven in op 180 °C en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.
Eet smakelijk!
< Terug naar receptenoverzicht