Recept van de week
7 mei 2018
< Terug naar receptenoverzicht
Asperges met Parmezaanse kaassaus
Dat asperges overheerlijk zijn met een botersausje en aardappeltjes is waarschijnlijk alom wel bekend, maar ze kunnen ook perfect gecombineerd worden met kaas, zoals blijkt uit dit overheerlijke recept.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 60 g roomboter
- 800 g Hollandse asperges
- 1 bosje bladpeterselie
- 800 g vastkokende aardappels
- 1 tl nootmuskaatpoeder
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- 100 g Parmezaanse kaas
- 30 g bloem
- 400 ml melk
- 1 groentebouillonblokje
- Zout
- Peper
Bereiding
Asperges
- Breng een pan met water, een derde van de boter en een beetje zout aan de kook.
- Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van de asperges. Verwijder de houterige uiteindes van de asperges.
- Kook de asperges op laag vuur circa 5 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges circa 15 minuten nagaren in het kookvocht.
- Haal de asperges voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.
- Snijd de peterselie fijn.
Aardappels
- Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
- Voeg een klontje boter toe en breng de aardappels op smaak met de nootmuskaat, mosterd, honing, de helft van de peterselie, een beetje zout en versgemalen peper.
Parmezaanse kaassaus
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Smelt voor de roux (een soort sausbasis van vet en bloem) een derde van de boter in een steelpannetje. Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 3 minuten. Schenk de melk erbij en roer de roux glad met een garde.
- Voeg de kaas en het groentebouillonblokje toe en kook de saus nog circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de aardappels en de asperges over borden. Schenk de saus over de asperges. Bestrooi met de resterende peterselie.
Eet smakelijk!
< Terug naar receptenoverzicht