Recept van de week
14 mei 2019Salade met grapefruit, groene asperges en doperwten
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 handje basilicumblaadjes
- 3 el witte wijnazijn
- 1 el honing
- 1 scheut olijfolie
- 1 grapefruit
- 100 g zachte geitenkaas
- 10 groene asperges
- 150 g doperwten
- 1 snufje piment d’Espelette
Bereiding
- Blancheer de asperges voor circa 2 minuten in kokend water. Spoel ze daarna direct af met koud water.
- Blancheer de doperwten op dezelfde manier als de asperges.
- Snijd de asperges in stukjes van circa 1 cm en marineer ze in een dressing van honing, witte wijnazijn, piment d’espelette en een snufje zout.
- Snijd de schil van de grapefruit en snijd in partjes.
- Strijk met een eetlepel de zachte geitenkaas over het bord. Leg hierop de stukjes asperges en zet de aspergekopjes rechtop.
- Verdeel hier ook de doperwtjes en de grapefruitpartjes overheen. Garneer met wat kleine blaadjes basilicum en de overgebleven aspergedressing.
Eet smakelijk!
< Terug naar receptenoverzicht