Recept van de week: week 18
2 mei 2015Witte asperges op een zomerse pasta met garnalen
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 g witte asperges, 300 g tagliatelle verde, 1 rode ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 courgette, 200 ml kookroom, 1 citroen, 250 g roze garnalen, olijfolie om in te bakken, zout, versgemalen peper.
Bereiding
Asperges
- Schil de asperges en snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges af.
- Vul een pan met water en voeg de asperges en een snufje zout toe, zorg dat de asperges net onder staan.
- Breng de asperges aan de kook, laat de asperges circa 5 minuten op middelhoog vuur koken, draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat de asperges circa 15 minuten in het vocht nagaren.
Pasta
- Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de paprika’s en courgette toe en bak circa 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de kookroom toe en rasp de gele schil van de citroen boven de pan. Halveer de citroen en pers het sap uit boven de pan, laat de saus circa 6 minuten koken.
- Giet de pasta af, schep de pasta terug in de pan, roer de garnalen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Roer de garnalen door de saus.
- Verdeel de tagliatelle over borden en schep de saus eroverheen.
Haal tenslotte de asperges met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en serveer de asperges op de pasta.
Eet smakelijk!
< Terug naar receptenoverzicht