Recept van de week: week 18
1 mei 2017Asperges groen en wit met een kwarteleitje
Inmiddels is het aspergeseizoen weer goed op gang gekomen en kunnen we weer genieten van deze lekkere seizoensgroente. Om dit te vieren hebben we deze week een feestelijk recept waarmee we de lente ook op een bord kunnen brengen.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 kg witte asperges
- Een flesje met de nieuwe aspergewijn van dit seizoen
- 500 g nieuwe aardappelen
- 500 g groene asperges
- 8 kwarteleitjes
- 1 halve citroen
- 30 gr. boter
- Olijfolie
- Currypoeder
Bereiding
1. Snijd de groene asperges in dunne reepjes met een dunschiller en leg deze in een bakje met ijskoud water. Na 1 uur haal je ze eruit en laat je ze drogen op een stuk keukenpapier.
2. Schil de witte asperges en doe ze in een pan met koud water en een beetje zout. Zodra het water kookt haal je de pan van het vuur en laat je het water met de asperges erin afkoelen.
3. Bak de nieuwe aardappelen in 30 gr. boter en haal ze uit de pan als ze mooi goudbruin zijn gebakken. Let op: laat de resterende boter in de pan zitten.
4. Kook de kwarteleitjes in een pan met water en een beetje zout. Laat ze ongeveer 4 min koken en pel ze vervolgens onder de koude kraan.
5. Bak ongeveer de helft van de witte asperges in de boter van de nieuwe aardappelen.
6. Doe wat olijfolie en een beetje citroensap bij de boter in de pan en warm dit mengsel kort op. Dit mengsel kan straks over het gerecht geschonken worden.
7. Maak vervolgens de borden op. Leg op elk bord ongeveer een kwart van de witte asperges ( om en om een gekookte en een gebakken). Snij 2 kwarteleitjes doormidden en leg deze erbij samen met een paar nieuwe aardappelen en een paar reepjes groene asperge. Schenk wat van de saus uit de pan over het gerecht en als eventuele extra kan je er nog een beetje currypoeder over strooien.
Eet smakelijk!
< Terug naar receptenoverzicht